Kontakt z redakcją:

Dawid Brzeziński
[email protected]
tel. 796 521 531

Kontakt w sprawie reklamy: [email protected]
lub https://premiumeo.pl

Właścicielem portalu ślubnego
menmeet.pl jest:
F.H.U. Dawid Brzeziński
ul. Lubuska 4/57
40-219 Katowice

Idealny smak tortu na wesele

Tort weselny to jeden z najważniejszych punktów weselnych. Wjeżdża na salę w wielkiej asyście, przy wielkich fanfarach. Oczekiwany przez Parę Młodą, chętnie próbowany przez gości. Jaki smak powinien mieć tort weselny? Przed Narzeczonymi nie łatwy wybór. Jest kilka najpopularniejszych smaków, jakie są chętnie wybierane przez  przyszłe Pary Młode. Do tego nie można zapomnieć o smakach unikalnych, nowych, które także są chętnie witane przez gości.

Smak czekoladowy

To jeden z najbezpieczniejszych smaków tortów. Dlaczego? Ponieważ wszyscy lubią czekoladę, a przynajmniej w zdecydowanej większości. Przy czym nie można decydować się na samą czekoladę, ponieważ może ona być zbyt ciężka. Do takiego smaku warto wybrać jakiś ciekawy dodatek pod postacią karmelu. W okresie letnim ciekawym dodatkiem do czekolady będzie ożywcza i leciutka malina lub nieco kwaśna, ale bardzo dobra cytryna. Zimą, kiedy nie ma już tak swobodnego dostępu do świeżych owoców, można ją zastąpić kawą, która doskonale komponuje się z czekoladą.

Smak waniliowy

Numer dwa, jeżeli chodzi o popularność. Można spotkać się z opiniami, że jest to smak mdły. To błędna opinia, ponieważ wanilia ma bardzo przyjemny smak. Na dodatek nie jest tak ciężka, jak sama czekolada. Często smak waniliowy zmieszany jest z mocno wyczuwalną nutą alkoholu. Dobrym pomysłem jest przełamanie smaku waniliowego białą czekoladą lub …mleczną czekoladą. To jedna z najczęściej wybieranych kompozycji smakowych.

Smak śmietankowy

Na bitej śmietanie, nie na kremie. Jest to ciekawa propozycja, ponieważ do bitej śmietany można dopasować większą ilość smaków owocowych. W szczególności latem Narzeczeni wybierają tort o smaku śmietankowym z dodatkiem porzeczki, agrestu, świeżych truskawek, malin, itd. Przy czym nie można zapomnieć o tym, że tort o smaku śmietankowym z dodatkami musi być przechowywany w odpowiednich warunkach, aby mógł zachować swoją lekkość i dobry smak.

Smak bezowy

Od smaków najbardziej oficjalnych, do tych rzadszych. Beza coraz częściej pojawia się na ślubnych stołach. Tort bezowy ciekawie komponuje się z orzechami. Chociaż w lecie, kiedy do wyboru mamy tyle świeżych owoców, Pary Młode chętniej stawiają na truskawki, borówki, jagody, maliny, agrest, porzeczki, ananasa. Do tego bita śmietana przełożona pomiędzy poszczególnymi warstwami i mamy jedną z najlepszych propozycji ostatnich czasów.

Smak tiramisu

Kawa oraz krem na bazie serka to jedna z najciekawszych opcji, jeżeli chodzi o smaki niestandardowe tortów weselnych. Do tego dołączają biszkopty, które uformowane razem z resztą składników są posypane kakaową, delikatną posypką. Na sam wierzch świeże kwiaty, które będą stanowiły piękną ozdobę tego niezwykłego tortu weselnego.

Smak węgierski

Rzadko spotykany na stołach, ale kiedy już się pojawi, wprawia wszystkich w osłupienie. Rodzynki z wiśniami po alkoholowej kąpieli połączone z prażonymi orzechami stanowią ciekawą propozycję dla miłośników smaków niestandardowych, chcących zrobić na swoich gościach weselnych duże wrażenie.